info@dtprijelom.hr
+385 91 626 7364

Beletristika

Naslovnica » Usluge » Knjige » Beletristika
Naslovna - Naša Troja

Naša Troja

2. prošireno izdanje

Autori:
Vedran Sinožić

Format:
124 str (15 x 21 cm)
meki uvez

Sadržaj:

U knjizi NAŠA TROJA istarski povjesničar Vedran Sinožić iznosi dokaze o pravoj lokaciji drevne Troje. Nakon višegodišnjih istraživanja i iscrpnog rada na sakupljanju dostupnih informacija i spoznaja Sinožić iznosi argumente kojima dokazuje da Homerova Troja nije smještena na Hisarliku u Turskoj, već se nalazi u Republici Hrvatskoj, preciznije na mjestu današnjeg Motovuna u Istri.

Naslovna - Kalisto - Naša Troja 2

Kalisto

Naša Troja 2

Autori:
Vedran Sinožić

Format:
160 str (15 x 21 cm)
meki uvez

Sadržaj:

Ako je ”Naša Troja” Vedrana Sinožića bio direktan udarac homerolozima, onda im je Kalisto konačni nokdaun. Sinožić, zapravo, nikoga nije ošamario rukavicom, no svojom knjigom će zasigurno izazvati svijet na razmišljanje. Inertni arheolozi, intelektualci, samodopadni stvaraoci istine o Troji konačno će biti izbačeni iz svojih fortificiranih fotelja jer će morati preispitati uvriježena stajališta o svojim tvrdnjama. 

Naslovna - Carpathia

Carpathia

Brod heroj u sjeni Titanica

Autori:
Slobodan Novković

Format:
272 str (17 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Carpathia je deset godina mirno plovila na relaciji Rijeka-New York, dok te noći, 15.4.1912., nije primila SOS s Titanica. Tada je punom parom uplovila u povijest. Te kobne noći je na njenim palubama bilo čak 84 hrvatska člana posade,(većinom iz Labina, Rijeke i Hrvatskog primorja) koji su,u dramatičnoj utrci s vremenom, svoju sigurnost stavili u drugi plan i učinili ono što čovjeka čini čovjekom – pomogli drugome u nevolji. O katastrofi Titanica objavljeno je mnogo knjiga i nekako se na kraju usput spomene Carpathia kao brod koji mu je priskočio u pomoć, uvijek nekako u sjeni.

Uskrsnuće

Uskrsnuće

Autor:
Tucker Malarkey

Format:
400 str. (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Uskrsnuće je roman koji se temelji na stvarnim događajima povezanima s otkrićem izgubljenih evanđelja iz Nag Hamadija. Uklonjeni odlukom službenika rane Crkve, ovi sveti spisi nestaju prije gotovo dvije tisuće godina, a neočekivano su ponovo otkriveni 1940-ih god. na pustinjskom jugu Kaira. Kad Gemma Bastian primi teleks da je njezin otac, arheolog, pronađen mrtav u Kairu, leti u Egipat kako bi ga pokopala. Dok pretražuje očev ured u egipatskom muzeju, Gemma nailazi na dokaze o zadnjem očevu projektu kojim je bio umiješan u veliko arheološko otkriće za koje mnogi žele da ostane pokopano, jer bi u suprotnome zauvijek moglo izmijeniti kršćanski svijet.

Knjiga imena

Knjiga imena

Autori:
Jill Gregory
Karen Tintori

Format:
318 str (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Likvidirali su ih 15 i Vezuv se probudio. Uklonili su ih 18 i pokrenuli inkviziciju, ubili ih 12 i Žuta je rijeka poplavila Kinu. Ubili su ih 30 i nacisti su okupirali Poljsku. Sada ih je 33 od 36 mrtvo. Svijet srlja prema uništenju, samo su tri duše na putu prema propasti svijeta. A na njemu je da ih pronađe… Kada ga počne proganjati tragedija iz djetinjstva, profesor David Shepherd dolazi do starog teksta za koji se mislilo da je zauvijek izgubljen. Knjiga imena potječe od biblijskog Adama i prema kabalističkoj tradiciji sadrži imena trideset i šestero pravednih duša iz svake generacije koji se zovu Prikriveni. Prema legendi, ako svih trideset šestero Prikrivenih ubiju, svijet će propasti. Uz pomoć zgodne izraelske znanstvenice, stručnjakinje za stare tekstove, David se bori protiv Gnoseosa, tajne vjerske sekte; pokušavajući otkriti kabalističke kodove kako bi spasili Prikrivene i svijet.

Zvijezda Babilona

Zvijezda Babilona

Autor:
Barbara Wood

Format:
480 str. (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Jedne olujne noći arheologinju Candice Armstrong poziva njezin stari profesor John Masters, koji je na samrti, i moli je, buncajući i spominjući Zvijezdu Babilona i tajanstveni ključ, da ode do njegove kuće. Putem je prati Glenn Masters, profesorov otuđeni sin, koji očajnički želi otkriti osobu koja je naudila njegovu ocu. Za to je vrijeme, Philo Thibodeau, svojeglavi i moćni član tajne sekte poznate pod nazivom Aleksandrijci, opsjednut sakupljanjem rijetkih vjerskih spisa kako bi požurio dolazak Boga i Velike Svjetlosti, svete svjetlosti koja je stoljećima inspirirala članove sekte. Candice i Glenn, koji je također Aleksandrijac, s majčine strane, moraju se uhvatiti u borbu s vremenom kako bi došli do Zvijezde Babilona prije Phila.

Ne plači više

Ne plači više

Autori:
Linda Howard

Format:
360 str (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Milla Boone suočena je s noćnom morom svakog roditelja – dvojica napadača otimaju njezinog šestotjednog sina, a Millu teško ranjavaju. Deset godina poslije Milla i dalje traga za svojim sinom i slijedeći svoju sudbinu otkriva kako može pomoći roditeljima jednako očajnima i izgubljenima kao što je ona. Milla počinje otkrivati strašnu sudbinu bezbrojne djece koja su tijekom godina nestala u labirintu organi-ziranog kruga krijumčara. Ključ uništenja organizacije i mogućeg pronalaska njezina sina je okrutni i jednooki krijumčar i ubojica. U potrazi za njim Milli pomaže tajanstveni Diaz koji skriva svoje motive.

Poljubi me dok spavam

Poljubi me dok spavam

Autor:
Linda Howard

Format:
352 str. (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Laboratorij mafijaške obitelji Nervi, pod krinkom proizvodnje cjepiva protiv ptičje gripe, pokušava mutirati virus koji bi prelazio s čovjeka na čovjeka. No, jedina prepreka ostvarenju njihovih planova jest Lily Mansfield, ugovorna agentica CIA-e, koja se upustila u osobnu osvetu zbog ubojstva svojih prijatelja i njihove kćeri Zie koju je ona spasila od pakla rata u Hrvatskoj. Drugi agent CIA-e, Lucas Swain, poslan je da riješi pitanje odmetnute agentice. Roman Poljubi me dok spavam triler je pun intriga i napete akcije, strasti, naglih preokreta i bogato zamišljenih likova koji žive i dišu u srcima čitatelja.

Ljubomora

Ljubomora

Autori:
Linda Howard

Format:
318 str (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Blair Mallory ima dobar život. Lijepa je, puna samopouzdanja i vlasnica je uspješnog fitness centra. U sjeni uspjeha, čudna članica kluba razvije neobičnu opčinjenost njome, te oponaša njezin stil. Stvari krenu nizbrdo kada netko ubije dvojnicu, a Blair je, na žalost, svjedokinja ubojstva. Dok mediji nagađaju o pojedinostima ubojstva i bacaju Blair pod svjetla reflektora, ona se udružuje s policijskim poručnikom Bloodsworthom. No on želi neometano provoditi istragu, dok Blair želi sama istražiti život mrtve žene. Kada netko počne prijetiti Blair, Wyatt se počinje pitati: Je li ovo zaista bio slučaj zamijenjenog identiteta i je li Blair trebala biti žrtva?

Umrijeti i ugoditi

Umrijeti i ugoditi

Autor:
Linda Howard

Format:
346 str. (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Odana, prekrasna, profesionalna, savršeno organizirana i potencijalno smrtonosna Sarah Stevens je žena s mnogo vrlina. Izvrsna je domaćica, vješta u vođenju velikih domaćinstava, također je i tjelesni čuvar i izvrstan strijelac – nezamjenjiva svojemu starijem poslodavcu, džentlmenu kojeg je Sarah naučila cijeniti i voljeti. Jedne noći Sarah spriječi pokušaj pljačke, te zbog tog hrabrog čina dobije ´petnaest minuta slave´ u lokalnim medijima. No, ta će izloženost javnosti biti dovoljna da privuče pozornost osobe koja neće prezati ni pred čim da dobije Sarah za sebe…

Karike zločina

Karike zločina

Autori:
Linda Howard

Format:
314 str (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Godine 1985., uz mnogo buke, vremenska je kapsula zakopana u dvorište Općinskog suda u Pekesvilleu, malome gradu, s namjerom da se otvori 2085. godine. No, nakon samo dvadeset godina, usred noći, kapsula je iskopana, a njezin sadržaj ukraden. Te je iste noći jedna od osoba koja je sudjelovala u zakapanju kapsule brutalno ubijena u svojoj kući bez ikakva znaka nasilnog ulaza ili borbe. Jedan po je-dan, ubijeni su svi koji su stavljali stvari u vremensku kapsulu i sudjelovali u njezinu zakapanju. Osim svojih sumnji zbog iznenadnog dolaska Nikite Stover, glavne istražiteljice FBI-a iz budućnosti, Knox Davis nema nikakvih tragova. Premda Nikita nije ubojica, skriva mnoge tajne. Stavljajući sve na kocku, Nikita je odlučna u namjeri da uhvati lukavog ubojicu, istodobno se boreći protiv sve jačih osjećaja prema muškarcu i svijetu kojemu ne pripada.

Pod krinkom noći

Pod krinkom noći

Autor:
Linda Howard

Format:
318 str. (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

U malom ruralnom gradiću Cate Nightingale živi mirno sa svojim četverogodišnjim blizancima. Jednoga jutra jedini gost pansiona neobjašnjivo nestaje, ostavljajući sve stvari za sobom. Nekoliko dana kasnije Cate je zapanjena kada je napadnu naoružani muškarci i zahtijevaju stvari nestaloga gosta. Strahujući za živote svoje djece, Cate pristane surađivati sve dok Calvin ne spasi stvar i izbaci uljeze.

Međutim, noćna mora tek počinje. Cate, Calvin i svi ostali stanovnici postaju taoci, odsječeni od svijeta i bez ikakvog načina da pozovu pomoć. Napetost raste, a Cate i Calvin nemaju izbora – moraju se boriti protiv svojih neprijatelja pod okriljem noći. I dok se povučeni Calvin pretvara u neustrašivog zaštitnika, Cate kreće u najveći izazov svoga života i odlazi u samo srce opasnosti.

Bliska opasnost

Bliska opasnost

Autori:
Linda Howard

Format:
346 str (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Sin i kći Jima Wingatea silno se iznenade kada otkriju da je njihov pokojni otac oporučno ostavio bogatstvo svojoj mladoj udovici Bailey Wingate zbog čega počinje rat. Nakon godine dana, dok malim zrakoplovom leti iz Seattlea u Denver, Bailey gotovo pogine jer je motor zrakoplova prestao raditi, ali Cam Justice, njezin pilot, uspijeva nekako prizemljiti letjelicu. Zaglavljena u divljini, boreći se protiv svojih dvojakih osjećaja prema zgodnome muškarcu pokraj sebe, Bailey se počinje pitati je li to uistinu bila nesreća.Tko im je pokvario motor? Tko pokušava spojiti Bailey i njezina supruga u zagrobnom životu? Odsječena od svijeta i gotovo bez nade u spas, Bailey mora povjeriti svoj život – i srce – Camu, dok pokušavaju pronaći put u civilizaciju… gdje ubojica možda čeka kako bi završio posao.

Ekallim

Ekallim

Autor:
Mauro Lacovich

Format:
480 str (15 x 23 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Zagonetni lik, kojeg upoznajemo samo kao Putnika, pripovijeda nam o svom neobičnom putovanju na kojem je susreo groficu iz 19. stoljeća, inkvizitora, alkemičara, farmaceuta iz budućnosti, bogataša i mnoge druge likove. Svi su oni zarobljeni na mjestima na kojima ih je zatekao, nalazeći se u svojevrsnom čistilištu. Da bi napustili to mjesto, moraju naučiti važnu lekciju koja ih je i dovela tamo. Umjesto izravnih odgovora, razgovorima i pričanjem priča Putnik im istodobno nastoji pomoći lekcijama koje trebaju svladati. Prikazujući mane i vrline likova, autor nas vodi do same srži ljudske osobnosti, iza vrata vlastite odgovornosti za živote kakve imamo. Realističnom atmosferom koju stvara neobičnim opisima, suptilno nas navodi da iz uloge čitatelja prijeđemo u ulogu suputnika. Time počinjemo propitivati sebe u odnosu na svijet u kojem živimo nalazeći tako vlastite odgovore na mnoga pitanja.

Kako si ga tražila

Kako si ga tražila

Autor:
Krešimir Butković

Format:
166 str (15 x 21 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Krešimir Butković u ovoj napetoj psihološkoj drami s elementima samopomoći vodi vas do spoznajnog trenutka koji vraća osmijeh na lice i pokušava pronaći odgovore na vežna pitanja koje si danas postavljaju žene u tridesetima:

  • Kako riješiti životne peripetije?
  • Kako naći ljubav svog života?
  • Kako se snaći u ljubavnom i egzistecijalnom vakumu?
  • Kako se ponovno dignuti i vjerovati da postoji ljubav?
Konformist

Konformist

Autor:
Mauro Lacovich

Format:
480 str (15 x 23 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Zagonetni lik, kojeg upoznajemo samo kao Putnika, pripovijeda nam o svom neobičnom putovanju na kojem je susreo groficu iz 19. stoljeća, inkvizitora, alkemičara, farmaceuta iz budućnosti, bogataša i mnoge druge likove. Svi su oni zarobljeni na mjestima na kojima ih je zatekao, nalazeći se u svojevrsnom čistilištu. Da bi napustili to mjesto, moraju naučiti važnu lekciju koja ih je i dovela tamo. Umjesto izravnih odgovora, razgovorima i pričanjem priča Putnik im istodobno nastoji pomoći lekcijama koje trebaju svladati.

Ima jedna priča

Ima jedna priča

Autor:
Mauro Lacovich

Format:
316 str (15 x 23 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Kada je Cleo ušla u ordinaciju svog budućeg psihoterapeuta, bila je spremna na sve osim na ono što ju je dočekalo. Umjesto očekivanoga stereotipa psihoterapijskog rada, kakav vidimo na filmovima, psihoterapeut ju je vratio u zaboravljeno umijeće pripovijedanja priča. Nudeći priče, umjesto savjeta, psihoterapeut i Cleo kreću u nepoznate svjetove u kojima traže odgovore na njezina pitanja. Ljubav, smrt, prijateljstvo, promjene, duhovnost, samo su neke od tema s kojima se susreću na svom putovanju, dok mi, prateći njihov dijalog, postajemo njihovi ravnopravni suputnici. Tim suputništvom pronalazio mnoge odgovore na pitanja koja nas prate tijekom života, ali i gradimo temelj vlastitih promjena.