info@dtprijelom.hr
+385 91 626 7364

Enciklopedije

Naslovnica » Usluge » Knjige » Enciklopedije
Enciklopedija životinja

Enciklopedija životinja

Autor:
David Alderton

Format:
450 str. (24,6 x 31,4 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Izbor više od 400 životinja iz cijelog svijeta, od čovjekolikih majmuna do zmija, od sisavaca do školjaka, od žaba do tropskih riba. Svaka je životinja, uz originalnu fotografiju, popraćena i ilustracijom gdje su naglašene anatomske posebnosti te podacima o anatomiji, staništu, životnom ciklusu, i prehrani svake životinje s izdvojenim činjenicama i kartama. Uključuje više od 1200 detaljnih ilustracija u boji i više od 400 fotografija u boji.

National geographic enciklopedija

National geographic enciklopedija

Autor:
Grupa autora

Format:
656 str. (21,5 x 27 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Sve što trebate znati u 21. stoljeću Enciklopedija National Geographica je organizirana u sedam glavnih poglavlja koja obuhvaćaju ljudsko znanje: povijest kulture, zvijezde i planeti, život na Zemlji, društvena pitanja, duša i razum, umjetnost i suvremeni život. Ovaj sveobuhvatan pregled znanja čovječanstva ne samo što sažima ideje, otkrića i pokrete nego ih smješta u povijesni kontekst.

Povijest svijeta

Povijest svijeta

Autori:
Dr. Klaus Berndl
Markus Hattstein
Arthur Knebel
Hermann-Josef Udelhoven

Format:
656 str. (21,5 x 27 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Povijest svijeta je opsežna, sveobuhvatna i bogato ilustrirana knjiga koja obuhvaća razdoblja od pojave prvih ljudi i nastanka prvih civilizacija pa sve do 21. stoljeća. Tekst je popraćen s više od 4.000 ilustracija i pruža čitatelju pogled na velika carstva na vrhuncu moći, moćne vladare čija volja oblikuje čitava razdoblja kao i pobožne i svete ljude čiji nauk i dalje odzvanja u mnogobrojnim životima. Vidimo piramide kako se uzdižu, promatramo kako se oružje razvija od luka i strijele do atomske bombe, istražujemo teme od antičkog Rima do renesanse, od Francuske revolucije do Drugog svjetskog rata. Stotine uokvirenih polja daje nam uvid u glavne religije, ideološke pokrete i kratke biografije svjetskih vođa i poznatih osoba iz svih razdoblja i dijelova svijeta, a vremenska skala na svakoj strani naglašava ključne događaje, imena i datume. Čarobna i neusporediva po svom obimu i značaju ova knjiga predstavlja neprocjenjivu vrijednost zapisane povijesti čovječanstva u jednom sveobuhvatnom svesku. Ona je dar National Geographica u kojem uživa cijela obitelj i zaslužuje istaknuto mjesto u kućnoj biblioteci.

Najljepši muzeji svijeta

Najljepši muzeji svijeta

Autori:
Giulia Camin

Format:
304 str. (24,6 x 31,4 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Svjetski muzeji su svevremenske metafore ljudske žeđi za znanjem. Cilj im je osvjetliti područja u kojima kultura i znanje mogu postati moćni i demokratski instrumenti obogaćivanja zajednice i pojedinca: to su teme knjige NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA – izuzetnog vodiča koji nam pokazuje što se stoljećima radi u cijelom svijetu, s namjerom kreiranja pristupa znanju i divljenju najljepšim kulturološkim krea-cijama čovječanstva.

Bogati izbor muzeja u ovoj knjizi uključuje najvažnije svjetske muzeje kako na Zapadu tako i na Istoku, koji posjeduju zbirke najraznovrsnijih djela. Uključeni su poznati muzeji kao oltari i muzeji kasnog 18. st. kao Dvorane čuda. Također su obuhvaćeni i arheološki muzeji – čuvari vrijednog sjećanja i znanja drevnih civilizacija – umjetnički muzeji, i specijalizirani muzeji arhitekture, etnografije i antropologije, nastali da sačuvaju za buduće generacije nestale ili ugrožene civilizacije i kulture. Uključeni su i prirodoslovni muzeji, koji nam daju uvid u nastanak i evoluciju ljudi, životinja i biljaka, kao i tematski muzeji koji prate struje i mreže mišljenja u posebnim granama znanja.

Najljepši nacionalni parkovi svijeta

Najljepši nacionalni parkovi svijeta

Autori:
Angela S. Ildos
Giorgio G. Bandelli

Format:
320 str. (24,6 x 31,4 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Ova knjiga posvećena je upoznavanju i istraživanju onoga što je čovječanstvo smatralo potrebnim zaštititi u nekim od najljepših i najočupanijih područja na svijetu. U knjizi je opisano i ilustrirano vrhunskim fotografijama 52 najveća nacionalna parka svijeta.

Put oko svijeta s 80 čuda

Put oko svijeta s 80 čuda

Autori:
Carla Serra
Silvia Bombelli

Format:
342 str. (24,6 x 31,4 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Ova će Vas knjiga povesti na putovanje oko svijeta na najuzbudljiviji način ikad: 80 odabranih odredišta omogućuju Vam da istražite najdragocjenija.

Rock&Pop kronologija

Rock&Pop kronologija

Autori:
Johny Black
Hugh Gregory
Andy Basire

Format:
342 str. (24,6 x 31,4 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Knjiga Rock & Pop kronologija nevjerojatno je putovanje kroz pet desetljeća svjetske povijesti, s naglaskom na glazbu koja se u to doba razvijala i njezin značaj na ostala događanja. Ponekad je glazba mijenjala svijet, ponekad je svijet mijenjao glazbu, ponekad je glazba bila samo ugodna, usputna pojava. Pozivajući se na golem broj izvora, knjiga Rock & pop kronologija prati uzdizanje (i gotovo uvijek neizbježan pad) stotina popularnih umjetnika i glazbenih stilova usput prateći poveznice sa širim svjetskim događanjima.

Svijet oko nas – školski leksikon

Svijet oko nas – školski leksikon

Autori:
Miro Božić

Format:
224 str. (21,5 x 30,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Školski leksikon SVIJET OKO NAS nudi sveobuhvatan pregled ljudskog znanja: od povijesti, kulture, života na Zemlji do društvenih pitanja i suvremenog života. Ovaj leksikon ne samo što sažima ideje, otkrića i pokrete nego ih smješta u povijesni kontekst i daje nam dinamičan uvid u prošlost, sadašnjost – i budućnost. Učimo o porijeklu Zemlje, otkrićima prvih matematičara i kemičara, ali i o rođenju glazbe i razvoju književnosti. Rubni stupci naglašavaju tekst relevantnim detaljima o određenim procesima, izumima, otkrićima i pokretima.