info@dtprijelom.hr
+385 91 626 7364

Knjige za djecu

Naslovnica » Usluge » Knjige » Knjige za djecu
Naslovna - Rigo Janči

Rigo Janči

Autori:
Anđa Marić
Stjepan Lukić (ilustrator)

Format:
16 str. (24 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Istinita priča o tome kako se učenjem i upornošću mogu ostvariti i najveći snovi. Glavni junak naše priče Rigo Janči uspio je od siromašnog dječaka postati jedan od najboljih glazbenika svoga doba. Svojom je dobrotom i jednostavnošću osvojio i srce prekrasne Klare. Njegov mali znak pažnje, ukusni kolač koji je pripremio voljenoj Klari, postao je slavan poput njega, pa je i nazvan njegovim imenom – Rigojanči.

Naslovna - Zeleni snovi

Zeleni snovi

Autori:
Mirko Keglević
Izabela Raunik Keglević (ilustrator)

Format:
40 str. (29,7 x 21 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Zeleni snovi je prekrasno ilustrirana slikovnica koja nam govori o važnosti prijateljstva. U uzbudljivoj potrazi za boljim životom Flora i Viktor nam na jednostavan način prikazuju važnost očuvanja okoliša. Namijenjena je mlađim čitateljima, ali i odrasli se mogu zapitati što ostavljaju u nasljeđe generacijama koje dolaze.

Naslovna - Izbor Šume

Izbor Šume

Autori:
Nick Bolk
Petra Kožar (ilustrator)

Format:
128 str. (16,5 x 21 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Izbor šume basna je koja na duhovit i satiričan način prikazuje suvremeno društvo. Namijenjena je mlađim, ali i odraslijim čitateljima. U prvom se dijelu radnja odvija u Šumi gdje poštene Šumljane njihovi pohlepni i neiskreni sumještani nagovore da na šumskim izborima podrže one koji žele strancima prodati njihovu najveću vrijednost – izvor vode. Ipak, nekolicina osviještenih Šumljana na čelu s Plamenim starješinom, mudrim jelenom, u zadnji trenutak razotkriva urotu i upušta se u neizvjesnu borbu s prevarantima. U drugom dijelu istraživački novinar Vuk otkriva tajnu vezu između velikih poduzetnika i političara. Kada glavni urednik odbije objaviti njegova otkrića, Vuk upada u redakciju novinske kuće i sam objavljuje priču Izbor šume koja donosi velike promjene i snažno utječe na međusobne odnose likova.

Naslovna - Priče iz davnine

Priče iz davnine

Autori:
Ivana Brlić-Mažuranić

Format:
200 str. (21,5 x 28 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Priče iz davnine sadrže:

  • Šuma Striborova
  • Kako je Potjeh tražio istinu
  • Ribar Palunko i njegova žena
  • Regoč
  • Bratec Jaglenac i sestrica Rutvica
  • Lutonjica Toporko i devet župančića
  • Sunce djever i Neva Nevičica
  • Jagor

Priče iz davnine najpoznatije su djelo Ivane Brlić Mažuranić prevedeno na četrdesetak svjetskih jezika. Njima je Ivana stekla svjetsku slavu te je dvaput predlagana za Andersenovu nagradu i otada je nazivaju hrvatskim Andersenom. Priče koje su obogatile mnoga djetinjstva donosimo ilustrirane rukom našeg poznatog ilustratora Stjepana Lukića.

52 najljepše bajke

52 najljepše bajke

Autori:
Grupa autora

Format:
200 str. ( 21,5 x 30,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Ova raskošno opremljena knjiga prava je škrinjica s blagom, koja će razveseliti svako dijete! U njoj će ono naći 52 najljepše i najpoznatije priče i bajke. Zasnovan na opće poznatim inačicama bajki, koje su prigrlili brojni naraštaji mladih i starijih čitatelja, ovaj izbor priča, prepričanih na jednostavan i živahan način, prilagođen je iskustvu i ukusu najmlađih. Živopisne ilustracije pomažu pritom njihovo prepričavanje i potiču dječju maštu. Darujući djeci po jednu priču svakoga tjedna kroz cijelu godinu, nalazimo im najpouzdanije suputnike u uzbudljivoj pustolovini čitanja. Zaista nema kraja zabavi i uzbuđenju uz 52 priče i bajke!

Najljepše basne svijeta

Najljepše basne svijeta

Autori:
Grupa autora

Format:
200 str. (21,5 x 30,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Knjiga donosi dvanaest omiljenih basni u kojima mogu uživati čitatelji svih uzrasta. Svaka je basna prepričana na jednostavan način, jezikom razumljivim i najmlađoj publici. Djeca će iz njih učiti o dobru i zlu, snazi i slabosti, ljubaznosti i pohlepi. Na kraju svake basne slijedi pouka na temelju koje će dijete spoznati i usvojiti mnoge važne životne vrijednosti. Živopisne trodimenzionalne ilustracije u boji potiču maštu i čine čitanje zabavnijim. Roditelji ih mogu djeci čitati naglas i poticati ih na oživljavanje likova, te mogu dodavati i vlastite dijaloge dok glume različite likove.

Velike avanture Malog Orehovića

Bojanka malog Orehović

Autori:
Ljiljana Došen
Gea Ferraris

Format:
16 str. (21 x 29,5 cm)
meki uvez

Sadržaj:

Bojanka malog Orehovića prati priče iz knjige Velike avanture malog Orehovića (autorice Ljiljane Došen, izdanje Naklada Uliks, Rijeka, 2017). Autorica se potrudila izvući najzanimljivije događaje iz knjige i ukratko ih opisati uz poseban dodatak na kraju gdje je navela omiljene izreke nonića Berta – poznate narodne mudrosti i tako ih približila najmlađima.

Ilustracije potpisuje Gea Ferraris koja je ostavila prostora malim kreativcima da istražuju, crtaju i bojaju u ovoj prekrasnoj bojanci i tako izraze svoj doživljaj Velikih avantura malog Orehovića.

Bojanka malog Orehović

Velike avanture Malog Orehovića

Autor:
Ljiljana Došen

Format:
176 str. (17 x 21 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Roman za djecu Velike avanture malog Orehovića utemeljen je na priči iz usmene predaje primorsko-goranskog kraja koju je autorica dobila u nasljeđe od svoga djeda. Čitatelj prati Orehovića, dječaka malenog poput dlana, na njegovom putu prožetom avanturama u potrazi za tajnom odrastanja. U toj nimalo lakoj misiji od velike pomoći pokazat će se njegovi prijatelji – kućne životinje i stoljetno drvo u dvorištu. Radnja ove zanimljive i poučne priče zbiva se u Rijeci, ‘30-ih godina prošlog stoljeća. Rodno mjesto malog Orehovića smješteno je u Murvicu (u stvarnosti Podmurvice) gdje se živi od obrađivanja vrta i uzgoja domaćih životinja u izvornom obliku samoodrživog razvoja. Naš junak otkrit će kroz svoje pustolovine kako je najbolji način odrastanja onaj u skladu s prirodom.