info@dtprijelom.hr
+385 91 626 7364

Kuharica

Naslovnica » Usluge » Knjige » Kuharica
Tradicionalna kuhinja

Tradicionalna kuhinja

Autori:
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić

Format:
424 str. (18 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Ova knjiga sastavljena je od recepata iz svih naših regija, u kojima se koriste namirnice i postupci izrade prenošeni generacijama. Danas, kada je većina namirnica lako dostupna, možemo uživati u raznolikosti pripravljanja jela iz naše unutrašnjosti zajedno s bogatstvom mirisa i začina s obale i otoka. Na stolu ćemo zajedno ponuditi pikantan kulen iz slavonskih ravnica i slani paški sir, zagorsku puricu s mlincima i komišku pogaču, a zasladit ćemo se međimurskom gibanicom i rapskom tortom. 

Tradicionalna kuhinja 2

Tradicionalna kuhinja 2

Autori:
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić

Format:
444 str. (18 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Nakon velikog interesa koji je pobudila knjiga Tradicionalna kuhinja u kojoj su sakupljeni tradicionalni recepti prilagođeni suvremenim prehrambenim navikama, isti autori pripremili su knjigu Tradicionalna kuhinja 2. I ovoj su knjizi sakupljeni probrani i iskušani recepti koji su ilustrirani vrhunskim fotografijama posluženih jela. Uvjereni smo da će i ova knjiga postati dio vaše kulinarske zbirke.

Tradicionalni kolači

Tradicionalni kolači

Autori:
Ariana Silić

Format:
424 str. (18 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Mnogima od nas najdraža uspomena na djetinjstvo je magloviti okus slastice kakvu su znale pripremiti samo bake po najstarijim receptima prenošenim usmenom predajom. Oni drugi, koji imaju i danas sreću uživati u tradicionalnim kolačima to mogu zahvaliti ponovno svojim bakama i majkama koje ustrajno prenose svoja znanja i tajne nasljednicama – novim majstoricama slatkog umijeća. Marcel Proust koji bi danas bio dijete teško bi kao odrastao čovjek ostvario povratak u prošlost okusom danas masovno dostupnih kolača.

Tradicionalni kolači 2

Tradicionalni kolači 2

Autori:
Itana Popić

Format:
424 str. (18 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Tradicionalni kolači 2 su nastavak knjige Tradicionalni kolači i sadrže brojne nove recepate za pripremu ukusnih kolača iz svih naših krajeva. Sakupljenirecepti će zasigurno uveličati razne prigode – od obiteljskih ručkova do svečanih proslava. Vjerujemo da će i TRADICIONALNI KOLAČI 2 postati dio vaše kulinarske zbirke kao neiscrpan izvor ideja za brojne nove kolače kojima ćete razveseliti sebe i svoje najbliže.

Lovačka kuhinja

Lovačka kuhinja

Autori:
Boris Kauzlarić

Format:
240 str. (18 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Lovačka kuhinja je knjiga koja na jednom mjestu nudi svu umjetnost pripravljanja divljači koju nam otkriva poznati kuhar Boris Kauzlarić. Probrani i iskušani recepti pisani su jednostavno i razumljivo, a svaki je popraćen sa slikom serviranog jela. Naučite pripremati ukusna i nezaboravna jela od veprovine, srnetine, jelena, fazana, prepelice i ostalih vrsta divljači i obogatite svoj jelovnik zdravim i ukusnim mesom koje je oduvijek zauzimalo posebno mjesto među ostalim vrstama mesa, a koje je danas postalo lako dostupno u svako doba godine.

Riblja kuharica

Riblja kuharica

Autori:
Boris Kauzlarić

Format:
312 str. (18 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Riblja kuharica sadrži probrane i iskušane recepte za pripremanje ukusnih jela od brojnih vrsta morskih i slatkovodnih riba, mekušaca, rakova i školjki. Knjiga je sastvaljena od tradicionalnih recepata iz svih naših krajeva, ali i od novih recepata koji pokazuju koliko su velike mogućnosti u pripremanju jela od ribe i ostalih plodova kojima obiluju naše more, rijeke i jezera. U knjizi ćete naći i savjete za kupnju kvalitetne i svježe ribe, tehnike čišćenja i filetiranja ribe, a svaki recept je popraćen fotografijom posluženog jela. Vjerujemo da će ova knjiga obogatiti Vaš jelovnik i pomoći Vam da pripremite raznolika, ukusna i zdrava jela od ribe.

Vegetarijanska kuhinja

Vegetarijanska kuhinja

Autori:
Itana Popić

Format:
336 str. (18 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Vegetarijanska kuhinja je sastavljena od probranih i iskušanih recepata za pripremu raznovrsnih i ukusnih jela od povrća. Jela su pripremljena tako da su korištene namirnicei načini pripreme ustaljeni u našoj domaćoj kuhinji. Recepti su popraćeni vrhunskim fotografijama, a knjiga donosi opis i hranjive sastojke svih vrsta povrća korištenih kod pripreme jela. Bez obzira jeste li vegetarijanac ili povrće koristite kao ukusan prilog, ova će vam knjiga s brojnim novim receptima i idejama omogućiti da sebi i svojoj obitelji poslužite raznolike i zdrave obroke.

Talijanska - kuhinja

Talijanska - kuhinja

Autori:
Grupa autora

Format:
22 x 22 cm
tvrdi uvez

Sadržaj:

Ideja o talijanskoj kuhinji kao jednom dosljednom tijelu je nezamisliva. Naime, Talijani, kojih ima oko 60 milijuna, slijede mnoge kuharske tradicije, mnogobrojnije od 20 regija poluotoka. Postoje velike razlike određenog recepta između dva grada koji mogu biti u istoj regiji ili provinciji. To doprinosi nevjerojatnom bogatstvu i raznolikosti, što je točno i za lokalne proizvode.

Regionalna i lokalna kuhinja je stoga vrlo raznovrsna i to bez da ubrojimo velike sezonske varijacije proizvoda što sliku čini još zamršenijom. Izvrsnost sirovina i svježih plodova zajedno s relativnom jednostavnošću, koja je obilježje regionalnih recepata, omogućuje pripremu zdravih i ukusnih jela. Slijedeći ovo istinski ogromno gastronomsko nasljeđe kuhari ACADEMIE BARILLA odabrali su i isprobali ukusne, ali brze recepte, koji koriste tradicionalne sastojke, a dolaze iz različitih regionalnih kuhinja. Ova jednostavna jela uspješno prizivaju bogatstvo talijanskog kuhanja i raznolike okuse, mirise i arome kojima se malo koja država može pohvaliti.