info@dtprijelom.hr
+385 91 626 7364

Psihologija

Naslovnica » Usluge » Knjige » Psihologija
Reinkarnacija

Reinkarnacija

Tajna vječnog života

Autor:
Dražen Radaković

Format:
478 str. (15,5 x 23 cm)
meki uvez

Sadržaj:

Dražen Radaković je autor nekoliko knjiga o hipnozi i regresoterapiji. Radi kao psihoterapeut i savjetnik već dugi niz godina. Po zvanju je sveučilišni specijalist psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu – titula univ.spec.act.soc. koju je stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pohađao je (1998-2001) Međunarodnu školu kibernetske psihoterapije (School for Cybernetics of Psychoterapy, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine University of Zagreb) u klasi dr. Biserke Koren, specijalistice psihijatrije, gdje je stekao zvanje psihoterapeuta(The Professional Board of the Department of Psychiatry). Certificirani je terapeut TNI instituta (The Newton Institute), najpoznatije ustanove za regresoterapiju u svijetu. Sudjelovao je na brojnim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu. Vodi vlastite škole samohipnoze, hipnoze, regresoterapije i sistemske konstelacije u Hrvatskoj i izvan nje.

Ova sjajna knjiga služi kao izvor nadahnuća za sve one koji tragaju za spoznajom smisla postojanja i žele dublje proniknuti u sebe znajući da naš identitet nije definiran samo vanjskim parametrima već smo puno više od materijalnog utjelovljenja. Čitajući ovu knjigu možemo promijeniti kognitivnu obradu života i smrti i shvatiti kako je naš život neprekinuta nit egzistiranja u raznim dimenzijama. Ekspertnost autora koji posjeduje znanje, mudrost i iskustvo, o temi koja još uvijek čeka postati znanstvena izvjesnost, očituje se u tumačenju najčešćih termina s kojima se susreću svi iskreni duhovni tragači.

7 putovanja

7 putovanja

Terapeutske priče za djecu

Autori:
Petra Kapović Vidmar
Mauro Lacovich

Format:
80 str. (17 x 21 cm)
meki uvez

Sadržaj:

Kako čitati ove priče i kako se koristiti ovom knjigom?

Slušajući ili čitajući ove priče, svatko će pronaći nešto za sebe, odgovor na pitanje ili rješenje problema, a to ovisi samo o njemu i nikome drugome. Slušateljev će se doživljaj razlikovati od čitatelje¬va, i upravo je to najveća vrijednost svake priče.

Roditelji, odgojitelji, učitelji, bake i djedovi… uvažite djetetov do¬življaj priče i držite se onoga što je dijete razumjelo, onoga što je va¬šem slušatelju zanimljivo, i tada poslušajte hoće li izreći ili pokazati što je čulo ili osjetilo. Svoja razumijevanja, intepretacije i poruke priče zadržite za sebe, a djetetove poslušajte, jer svako će dijete u pričama prepoznati ono što mu je važno i to povezati sa svojim pro¬blemom ili situacijom upravo na onaj način koji mu najviše odgovara.

Razgovarajte s djetetom o onome što ono želi te stvarajte s njim alternativne završetke ili nastavke te iste priče, rabeći iste likove kao i one koje dijete samo nadoda. Pozovite dijete da crta priču ili ono što je naučilo iz priče, da crta ono što osjeća ili isto to oblikuje u glini ili plastelinu. Dopustite mu da se oslobodi, a da pritom ne dajete značenja ni intepretacije procesa koji se događa. Često se pro¬blemi u potpunosti riješe metaforama, bez svjesnog analiziranja.

Dragi mali i veliki čitatelji, ljubitelji priča, pozivamo vas da uživate u pričama koje su nastale kao produkt naših dvaju različitih svjetova. Sada kada su te priče pred vama spremne su nastaviti svoje živote i svoje putovanje na kojemu će susresti novu djecu i odrasle.

Lako je prestati pušiti

Lako je prestati pušiti

Autor:
Allen Carr

Format:
304 str. (12,5 x 23 cm)
meki uvez

Sadržaj:

Moj je posao pomaganje ljudima da se oslobode od te strašne navike. U tome sam vrlo, vrlo uspješan i moja klinika i ova knjiga pomogli su u izliječenju milijuna pušača. Većina pušača očekuje da ću im govoriti o strašnim rizicima za njihovo zdravlje, o tome da je pušenje prljava, odvratna navika, da ih košta pravo bogatstvo te da su glupi što već nisu prestali pušiti. Ne. Ja im ne govorim s visoka stvari koje već znaju. To su problemi koje imate kad ste pušač. To nisu problemi prestajanja pušenja. Pušači ne puše iz razloga iz kojih ne bi smjeli pušiti. Kako bismo prestali pušiti, potrebno je otkloniti razloge zbog kojih pušimo. ‘LAK NAČIN’ se bavi tim problemom.

Što je buda podučavao

Što je buda podučavao

Autor:
Walpola Rahula

Format:
152 str. (15 x 21 cm)
meki uvez

Sadržaj:

U velikom dijelu svijeta danas raste interes za budizam i objavljeno je puno knjiga čija je tema Budino učenje. Knjiga “Što je Buda podučavao” budističkog monaha Walpola Rahule uživa veliku popularnost širom svijeta i često se koristi na fakultetima i teološkim školama. Rahula nam u ovoj jezgrovitoj i lucidnoj knjizi daje prikaz budizma u modernom duhu izlažući neposredno i jednostavno Budino učenje onakvo kakvo nalazimo u originalnim pali tekstovima Tipitake koje su znanstvenici jednoglasno ocijenili kao najranije cjelovite zapise Budinog učenja. Materijal koji je ovdje korišten i citirani odlomci preuzeti su direktno iz tih tekstova. Čitatelj koji nije upoznat s Budinim učenjem u ovoj će knjizi naći kompaktan, ali istovremeno sveobuhvatan prikaz Budinog učenja. Istovremeno, upućeniji čitatelj koji želi produbiti svoje znanje u knjizi će naći pali ekvivalente za većinu ključnih pojmova, kao i upućivanja na originalne tekstove u fusnotama i selektivnoj bibliografiji.

Meditacija sabranosti

Meditacija sabranosti

Autor:
Dr. Khammai Dhammasami

Format:
127 str. ( 15 x 21 cm)
meki uvez

Sadržaj:

U knjizi Meditacija sabranosti u svakodnevnom životu dr. Khammai Dhammasami nas poučava vipassana meditaciji – meditaciji sabranosti i uvida. Koristeći svoje bogato iskustvo u podučavanju meditacije dr. Dhammassami na jednostavan i razumljiv način objašnjava kako pravilno vježbati vipassana meditaciju i četiri podržavajuće meditacije.

Također nas uči kako uvesti meditaciju u svakodnevni život kroz razvoj sabranosti koja nam otkriva i pokazuje kako biti prisutan u sadašnjem trenutku, kako biti pažljiv, prilagodljiv i u harmoniji sa samim sobom te kako razvijati ljubav i suosjećanje prema samome sebi, a onda i prema drugim ljudima.

Vipassana meditacija se ne razlikuje od svakodnevnog života.

Ona odražava stvarnost života i pomaže nam da vidimo stvari kakve zaista jesu.

Plemeniti osmerostruki put

Plemeniti osmerostruki put

Put do okončanja patnje svakodnevnom životu

Autor:
Bhikkhu Bodhi

Format:
127 str. (15 x 21 cm)
meki uvez

Sadržaj:

Plemeniti osmerostruki put nalazi se u središtu Budinog učenja. Otkrivanje ovog puta dalo je Budinom prosvjetljenju univerzalan značaj i uzdiglo ga s nivoa mudrog i blagonaklonog mudraca na nivo svjetskog učitelja.

Knjiga koja je pred vama ima za cilj doprinijeti ispravnom razumijevanju plemenitog osmerostrukog puta kroz istraživanje njegovih osam članova i komponenti koje točno određuju što svaki od njih u sebe uključuje. Sloboda je neminovan plod ovoga puta i zasigurno će zablistati tamo gdje postoji marljivo i istrajno i vježbanje. Postoje samo dva uvjeta dostizanja krajnjeg cilja: početi i nastaviti. Ako su oni ispunjeni, nema nikakve sumnje da će cilj biti dostignut.

Bhikkhu Bodhi je rođen 1944. godine u New Yorku, a 1972. godine postao je budistički redovnik na Šri Lanki. 1977. godine se vraća u SAD i provodi dvije godine u samostanu Geshe Wangyala i tri godine u Washington Buddhist Vihara. Na Šri Lanku se vraća 1982. godine i dvije godine kasnije postaje urednik u Buddhist Publication Society u Colombu. Jedan je od najplodnijih prevoditelja iz budističkog kanona na engleski. Tako je preveo Zbirku tematski grupiranih govora (Samyutta Nikaya) te doradio i uredio Bhikkhu Nanamolijev prijevod Govora srednje dužine (Mađđhima nikaya). Autor je brojnih knjiga, a knjigu Plemeniti osmerostruki put napisao je 1994. godine.