info@dtprijelom.hr
+385 91 626 7364

Vrt i priroda

Naslovnica » Usluge » Knjige » Vrt i priroda
Naslovna - Enciklopedija voća, povrća i začinskog bilja

Enciklopedija voća, povrća i začinskog bilja

Autori:
Matthew Biggs
Jekka McVicar
Bob Flowerdew

Format:
640 str. (21 x 28 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Enciklopedija voća, povrća i začinskog bilja nezaobilazan je priručnik za prepoznavanje, uzgoj, branje i spremanje više od 300 vrsta korisnog bilja u svakodnevnoj uporabi. Svaka je biljka popraćena izvornim fotografijama u boji koje prikazuju biljku u svim fazama razvoja.
Knjiga je podijeljena u tri tematske cjeline u kojima je svaka biljka opisana razumljivim tekstom. Prati trend zdrave prehrane i opisuje ljekovita svojstva svake navedene vrste i načine primjene u preventivi i prirodnom liječenju pojedinih vrsta bolesti i tegoba.

Naslovna - Uzgoj maslina

Uzgoj maslina

Autori:
Riccardo Gucci
Claudio Cantini
Zoran Šindrak

Format:
184 str. (16 x 24 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

U knjizi Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina sažeta je većina suvremenih saznanja o današnjim tehnikama rezidbe i oblikovanju krošnji maslina. Vjerujemo da će postati nezaobilazan priručnik svima zainteresiranima za uzgoj maslina, ali i dobrodošlo štivo studentima hortikulture, te stručnjacima – savjeto-davcima koji se na terenu svakodnevno susreću s brojnim pitanjima o rezidbi i uz-gojnim oblicima maslina. Želja nam je da knjiga pospješi uzgoj maslina u našoj zemlji nakon desetljeća stagnacije

Pčelarstvo 1

Pčelarstvo 1

Autor:
Veroljub Umeljić

Format:
460 str. (16,5 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Knjiga sadrži više od 1.100 originalnih fotografija, brojne ilustracije i 60 tehničkih crteža koji se odnose na konstrukcije i gradnju košnica i druge opreme. Sveobuhvatnost i bogatstvo detaljima potvrđuju autorovo poznavanje pčelarske literature i inovacija koje su sami pčelari kreirali i uvodili u svojim pčelinjacima, kao i poznavanje znanstvenih dostignuća.

Tehnike pčelatenja

Tehnike pčelatenja

Autor:
Veroljub Umeljić

Format:
320 str. (16,5 x 23,5 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Knjiga “TEHNIKE PČELARENJA” namijenjena je iskusnim pčelarima kao i onima koji se tek počinju baviti pčelarstvom. U knjizi su detaljno objašnjeni osnovni pčelarski radovi tijekom godine: od formiranja pčelinjaka i berbe meda prema vrsti ispaše do prezimljavanje pčelinjih zajednica. Također su obrađene specifičnosti pčelarenja pojedinim tipovima košnica, pčelarenje s dvije matice u jednoj košnici, a posebna pažnja je posvećena detaljnom opisu uzgoja matica s neophodnim procedurama za dobivanje kvalitetne jedinke čija produktivnost osigurava visoku proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda te pčelaru donosi ekonomsku korist. Posebno je obrađeno organsko pčelarenje kao načini otkrivanja simptoma i liječenja bolesti pčela.

Naslovna - Cijepljenje i rezidba voćaka

Cijepljenje i rezidba voćaka

Autor:
Tomislav Jemrić

Format:
184 str. (21,5 x 28 cm)
tvrdi uvez

Sadržaj:

Jednostavno i razumljivo pisan tekst popraćen s 266 fotografija i 42 crteža u boji čini ovaj priručnik nezaobilaznim štivom za svakog tko želi svladati vještinu cijepljenja i rezidbe voćaka. Iscrpno je opisano devet načina cijepljenja voćaka, od običnog okuliranja do cijepljenja kojim se može popraviti šteta od voluharica i zečeva. U posebnome dijelu knjige opisano je podrijetlo, osnove uzgoja, podloge i rezidba 26 vrsta voćaka, među njima i onih manje zastupljenih, kao što je crna bazga. Posebnost knjige su slike rodnih izbojaka svake opisane vrste voćaka kako bi ih se moglo lako prepoznati.